Eventyr i New Zealand

Sunday, November 05, 2006

Northland

Den foerste weekend i November tog vi til Northland, som er den nordligste del af New Zealand. Det er paa stoerrelse med Danmark, saa weekenden stod paa en masse koersel. Heldigvis var vejret godt, og udsigten helt utrolig. Fredag efter arbejde koerte vi nordpaa ad vestkysten til Omapere, hvor vi efter meget besvaer fandt et hotelvaerlese. Vi saa tre levende possums paa vejen derop. Loerdag morgen tog vi ud i Waipoua Kauri Forest for at se de store gamle traer. New Zealand har de to stoerste eksemplar af kauritraer i Verden. Vi saa Tane Mahuta ('Skovens fader'), som er 2.000 aar gammel og 51.5 meter hoejt. Vi saa ogsaa De Fire Soestre, som er to kauritræer, begge med dobbelte stammer, som står meget tæt. Bagefter koerte vi til faergen, der skulle transportere os over The Hokianga Harbour. Der var lang koe, saa vi besluttede os at koere oestpaa uden om fjorden, selv om vejen var lang. Det viste sig, at ikke nok var vejen lang… det var ogsaa grusvej!! Puha, sikke en tur. Vi gjorde holdt for at gaa en tur et sted der hedder Wairere Boulders. Det var en rigtig dejlig tur mellem store sten og klipper.

Vi koerte videre nordpaa mod 90 Miles Beach, som egentlig kun er 90 kilometer. Det var en lang tur, og det sidste stykke var igen paa grusvej. Vi naaede op paa toppen til Cape Reinga ('stedet, hvor der springes'). Ifoelge Maorierne er det her, de dødes sjæle drager til for at gøre et sidste stop ved et pohotukawa-træ, hvor de drikker af en kilde, inden de siger farvel til landet og drager på den lange rejse til sagn-landet Hawaiki. Vejret var rigtigt godt, saa vi noed udsigten ved det lille fyrtaarn, hvor det Tasmanske Hav og Stillehavet moedes.Paa vejen sydpaa stoppede vi ved de stoerste sandbanker. Frodig skov straekte sig helt ned til de enorme sandbanker. Her gik vi en tur, inden vi koerte sydpaa igen.

Vi overnattede paa et logde ned til Stillehavet. Det var et virkelig godt sted. Taenk sig at falde i soevn til boelgeskvulp! Der foelte vi os godt nok privilligerede! Soendag gik turen sydpaa. Vi koerte igennem den lille by Waitangi, hvor Waitangi traktaten (englaenderne bliver kolonimagt) blev underskrevet d. 6. februar 1840 efter lange forhandlinger mellem maori-høvdingene og briterne.

Foreste stop var Haruru Falls ('den larmende'), hvor vandet faldt i en hestesko-facon.Naeste stop var Kawakawa for at aflaegge Frederich Hundertwassers Verdensberoemte toiletter et visit. Som turist er det altid dejligt, naar offentlige toiletter er i orden… Det her, det var helt utroligt!

Efterfoelgende koerte vi til Whangarei, hvor vi saa Whangarei Falls, som falder 27 meter.

Efter at have nydt vandfaldet, koerte vi ud til A.H. Reed Memorial Kauri Park, hvor vi gik en tur i skoven paa en 12 m høj gangbro bygget mellem træerne. Efter en dejlig gaatur i traekronerne, tog vi ud til Abbey Caves, hvor vi saa paa huler og sandstens formationer skabt af vanderosion omringet af forunderlig troldeskov. Vi spiste frokost i Wangarei og koerte derefter hjemad.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home